Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαριέφη Μιτέλλα σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία Υγείας, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bath, στη Μεγάλη Βρετανία. Εκεί ολοκλήρωσε πρακτική εκπαίδευση στην έρευνα, στο Ερευνητικό Κέντρο Πόνου του πανεπιστημίου. Έχει ολοκληρώσει τετραετή εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών σύμφωνα με τα κριτήρια της European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EABCT). Έχει επίσης ολοκληρώσει πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία με εισηγητή τον Dr. Anthony P. DuBose της Behavioral Tech, με έδρα το Σιάτλ, ΗΠΑ.

Έχει πιστοποιηθεί στη χορήγηση του Πολυφασικού Ερωτηματολογίου Προσωπικότητας της Μιννεσότα MMPI-2, στη δομημένη κλινική συνέντευξη για την αξιολόγηση της ψυχοπαθολογίας SCID-5 (Structured Clinical Interview for DSM-5) και στην κλίμακα αξιολόγησης ικανοτήτων ενηλίκων WAIS-IV GR (Wechler Adult Intelligence Scale).

Είναι πιστοποιημένο μέλος της European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EABCT), της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (Ε.Ε.Ε.Σ.) και της British Psychological Society (BPS). Είναι επίσης τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.).

Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει συντονισμό θεραπευτικών ομάδων και ατομική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική για προβλήματα που αφορούν μεγάλο εύρος του φάσματος της ψυχοπαθολογίας. Τα πλαίσια στα οποία έχει πραγματοποιήσει κλινικό έργο είναι μεταξύ άλλων φορείς ψυχικής υγείας όπως το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Γυναικών του Αιγινητείου Νοσοκομείου, το Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς και τα εξωτερικά ιατρεία του Κοργιαλένειου και Μπενάκειου Νοσοκομείου Ε.Ε.Σ. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη ψυχολόγος στην ιδιωτική νευροψυχιατρική κλινική «Γαλήνη», όπου παρείχε υπηρεσίες ψυχολογικής αξιολόγησης, ατομικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε ενήλικες και στις οικογένειές τους.

Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συγγραφή κεφαλαίων και μετάφραση σε επιστημονικά βιβλία, εισηγήσεις ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων, εισηγήσεις εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία για ειδικούς ψυχικής υγείας, ερευνητικό έργο και ομιλίες σε συνέδρια.

Στο παρόν είναι επιστημονική συνεργάτιδα της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, όπου συντονίζει ομάδα δεξιοτήτων Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας. Συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία Hellas EAP, όπου παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής στην Ομάδα Διαχείρισης Τραυματικού Γεγονότος (Critical Incident Stress Response – CISR) και στην Υπηρεσία Συμβουλευτικής Υποστήριξης. Παράλληλα, ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του ψυχολόγου παρέχοντας υπηρεσίες σε ενηλίκους.

Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι: infomitella@gmail.com