Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαριέφη Μιτέλλα σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία Υγείας, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bath, στη Μεγάλη Βρετανία. Εκεί ολοκλήρωσε πρακτική εκπαίδευση στην έρευνα, στο Ερευνητικό Κέντρο Πόνου του πανεπιστημίου. Έχει ολοκληρώσει τετραετή εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών σύμφωνα με τα κριτήρια της European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EABCT). Έχει επίσης ολοκληρώσει πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία με εισηγητή τον Dr. Anthony P. DuBose της Behavioral Tech, με έδρα το Σιάτλ, ΗΠΑ.

Έχει πιστοποιηθεί στη χορήγηση του Πολυφασικού Ερωτηματολογίου Προσωπικότητας της Μιννεσότα MMPI-2, στη δομημένη κλινική συνέντευξη για την αξιολόγηση της ψυχοπαθολογίας SCID-5 (Structured Clinical Interview for DSM-5) και στην κλίμακα αξιολόγησης ικανοτήτων ενηλίκων WAIS-IV GR (Wechler Adult Intelligence Scale).

Είναι πιστοποιημένο μέλος της European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EABCT), της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (Ε.Ε.Ε.Σ.) και της British Psychological Society (BPS). Είναι επίσης τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.).

Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει συντονισμό θεραπευτικών ομάδων, ατομική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική για προβλήματα που αφορούν μεγάλο εύρος του φάσματος της ψυχοπαθολογίας. Τα πλαίσια στα οποία έχει πραγματοποιήσει κλινικό έργο είναι μεταξύ άλλων το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Γυναικών του Αιγινητείου Νοσοκομείου, το Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς, τα εξωτερικά ιατρεία του Κοργιαλένειου και Μπενάκειου Νοσοκομείου Ε.Ε.Σ και το πρόγραμμα Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη ψυχολόγος στην ιδιωτική νευροψυχιατρική κλινική «Γαλήνη», όπου παρείχε υπηρεσίες ψυχολογικής αξιολόγησης, ομαδικής θεραπείας, ατομικής θεραπείας και συμβουλευτικής σε ενήλικες και στις οικογένειές τους.

Η επιστημονική και διδακτική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συγγραφή κεφαλαίων και μετάφραση σε επιστημονικά βιβλία, εισηγήσεις ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων και εισηγήσεις εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία για ειδικούς ψυχικής υγείας. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις και εργαστήρια σε συνέδρια, αλλά και ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Στο παρόν είναι επιστημονική συνεργάτιδα της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, όπου πραγματοποιεί εισηγήσεις σεμιναρίων σε ειδικούς ψυχικής υγείας. Συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία Hellas EAP, όπου παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής στην Ομάδα Διαχείρισης Τραυματικού Γεγονότος (Critical Incident Stress Response – CISR) και στην Υπηρεσία Συμβουλευτικής Υποστήριξης. Παράλληλα, ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του ψυχολόγου.

Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι: infomitella@gmail.com